MERHABA

Elazığ’da 1965 yılında doğdum. İlkokulu, Koçkale köyündeki Koçkale İlkokulu’nda bitirdim. Ortaokul ve Liseyi Elazığ İmam Hatip Lisesinde tamamladım. Edebiyat okumak en büyük hayalimdi. Ancak A. Şeriati ve F. Fanon’un kitaplarını( Cezayir’in Bağımsızlık Anatomisi)  okuyunca sosyolojiyi okumaya karar verdim. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi sosyoloji bölümünde yaptım. Aynı bölümde yüksek lisans ve doktorayı tamamladım(1997). Cumhuriyetin teşekkül dönemi Sosyoloji çalışmaları ve Din Dersi kitapları temelinde Türkiye modernleşmesini inceledim. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda Felsefe Grubu Öğretmenliğini yaptım. Özel dershane ve özel kolejlerde öğretmenlik görevlerinde bulundum. İstanbul’da yayınlanan Kitap Dergisi, Bilgi ve Hikmet, Yeni Zemin, İmza, Nehir gibi dergilerin yayın kurulunda yer aldım ve çeşitli dosyalar ve makaleler yayınladım. Yurtdışı doktora sınavını kazanmama rağmen engellendim. 28 Şubat darbesi nedeniyle beş yıl üniversiteye giremedim. Kanal 7, İskele-Sancak programında iki yıl(1998-2000) danışmanlık yaptım.

2000-2002 tarihleri arasında İngiltere, Leicester Üniversitesinde kaldım.  İstanbul’da Polis Yüksek Okulunda bir yıl dersler verdim. 2002 yılında, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sosyoloji bölümüne Yrd. Doçent olarak göreve başladım. 2006 yılında, yine sosyoloji alanında( din, bilgi ve kültür) doçent oldum. 2009 yılında Yıldız Üniversitesi, İnsan ve Toplumbilimleri bölümüne atandım. 2012 yılında Sosyoloji alanında profesör oldu. 2015-2017 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinde dekanlık yaptım. İletişim ve sosyoloji alanlarının kesiştiği konularda dersler verdim. SDP( Sivil Dayanışma Platformu) adlı sivil toplum kuruluşunda yeni anayasa başta olmak üzere çeşitli çalışmalara katıldım, Sivil Düşünce adıyla bir dergi yayınladım ve çeşitli konferanslar düzenledim. Bir buçuk yıl boyunca Elazığ’da, ulusal düzeyde Harput Konuşmaları adlı konferanslar ve paneller dizisini düzenledim.

Ulusal yayın yapan CNNTürk, HaberTürk, TV Net, NTV ve Global TV gibi televizyonlarda siyasal yorum programlarına katıldım. Ülke TV’de, Aslında Ne Oldu adlı programda daimi konuk oldum. Yeni Şafak Gazetesinde, 2012-2021 arası köşe yazdım. Din sosyolojisi, siyaset sosyolojisi, aile sosyolojisi ve Türk modernleşmesi alanıyla ilgili birçok akademik makalem yayınlandı.  Değişen Din Anlayışının Sosyolojisi(1999), İktidar Mücadelesi ve Din(1999), Hayali Modernlik(2005), Bilgi’nin Sosyolojisi(2007), Aile Sosyolojisi(2009), Akif’in Leylası(2014), İslam Toplum

Tasavvuru(2015), Sosyal Teori ve Din(2016), Öznenin Ölümü(2017) Cihad ve İsyan(2019), Üç Tanrı Anlayışı(2020) gibi kitaplarım yayınlandı. Halen İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde öğretim üyeliği görevine devam etmekteyim.

Sosyoloji, ana uzmanlık alanım. Edebiyat, İslam düşüncesi, felsefe, siyaset bilimi ve tarih alanlarıyla yakından ilgileniyorum. Sosyal teori üzerinde yoğunlaşıyorum. Hem akademik hem de fikri yazılar kaleme alıyorum. Yaşadığımız pratik toplum, siyaset ve din meseleleri üzerinde düşünme çabamı okuyarak ve yazarak ortaya koymaya çalışıyorum.

 

KİTAPLARIM